Idag är det 11 september

Idag är det 11 september. Även idag dör tusentals barn av svält och cirka en miljard människor går och lägger sig hungriga. Det är fler än någonsin räknat i antal, men räknat i andel av världens befolkning som inte kan äta sig mätta, så har situationen blivit klart bättre de senaste årtiondena. Men maten skulle räcka till alla om vi bara fördelade mer rättvist.

Idag är det 11 september. Även idag har Sverige en regering som förvärrar svälten i världen genom att de motsätter sig rättvis handel, skär ner på biståndet, stödjer att jordbruksmark i fattiga länder ofta används för att producera lyxprodukter till oss, med mera.

Idag är det 11 september. En dag så god som någon att göra en insats för en bättre värld. En miljard människor är så många att vi inte kan greppa det. Men det är inget skäl för att inte agera. Det finns en historia som i kortform går så här:

Det var en gång en strand som var alldeles full av sjöstjärnor som spolats upp av vågorna. En turist kom gående och såg en kvinna vid strandkanten som kastade tillbaka sjöstjärnor i vattnet. Turisten frågade då kvinnan:
– Känns det inte hopplöst? Det finns ju tusentals sjöstjärnor bara på den här stranden, för att inte tala om alla andra stränder!
Kvinnan log, plockade upp ytterligare en sjöstjärna och sade:
– Det har betydelse för den här.

Mä

Annonser

2 svar to “Idag är det 11 september”

  1. linn Says:

    Det är verkligen sant. Varje insats har betydelse för den insatsen riktas till. Vi får aldrig sluta drömma om, och arbeta för en bättre värld.

  2. Idag är det 11 oktober « Hållplats Hådén Says:

    […] Idag är det 11 oktober. En dag så god som någon att vara tacksam och glädjas över livets alla mirakel. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: