Irlands sak är vår

Idag är det årsdagen för när Sverige röstade nej till euron 2003. När vi väl fick chansen att tycka till om en del av utvecklingen mot Europas Förenta Stater så tog vi den chansen. Det känns riktigt bra!

Tyvärr har ju Sverige till skillnad från Danmark och Storbritannien inte begärt något juridiskt bindande undantag från att vara med i EMU fullt ut. I Lissabonfördraget fastslås att euron är unionens valuta, men den skrivningen skiljer sig inte så mycket från nuvarande fördrag. Vi får se vad det innebär på sikt.

Något vi får se om mindre än tre veckor är huruvida Irland räddar oss från en ny grundlag eller inte. Nej-sidan på den gröna ön försöker prata politik och mobilisera sina anhängare att rösta. Ja-sägarna till Lissabonfördraget på Irland kör föga oväntat mycket med innehållslösa känslobudskap som ”Ireland needs Europe” och till och med hot om att Irland kommer att tvingas lämna EU om de röstar nej till Lissabonfördraget igen. Förra året använde ja-sidan på Irland bland annat följande sanslösa affischer:


Annonser

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: