Ditt foto vs. ditt CV

För den som vill ha ett förvärvsarbete kanske det är viktigare att fila på sitt foto än på sitt CV? Åtminstone om man ska tro den första undersökning som gjorts i Sverige (Karlstads universitet) om vilka estetiska krav arbetsgivare har på sin personal:

9 av 10 vill att de anställda ska ha god fysik.
7 av 10 väljer bort överviktig personal.
6 av 10 vill ha ”snygg personal”.
Personalen ska inte heller vara piercad, tatuerad, tala dialekt eller ha ett främmande uttal.

De estetiska kraven var större än i både Australien och Storbritannien.

Annonser

Etiketter: , ,

3 svar to “Ditt foto vs. ditt CV”

  1. Simon R Says:

    Liten statistikkritik: Bara för att de flesta arbetsgivare värderar utseende betyder inte de tycker det är viktigare än CV:t. Statistiken visar inte HUR viktigt de tycker att det är, utan bara ATT de tar hänsyn till det när de anställer någon, vilket visserligen är lite skrämmande. Jag läste någon stans att jämställdhetsministern funderade på att införa skönhetsdiskriminering som diskrimineringsgrund.

  2. Göran Hådén Says:

    Det började bra när jag skrev ”kanske”, men andra meningen blev inte lika tydlig 🙂 Du har givetvis helt rätt i ditt förtydligande.

  3. OnTheTopOfLife Says:

    Likasinnade lyckligt akademiskt utbildade människor i tennstöpt form, omger sig med likasinnade lyckligt akademiskt utbildade människor i tennstöpt form, som omger sig med likasinnade lyckligt akademiskt utbildade människor i tennstöpt form, som omger sig med likasinnade lyckligt akademiskt utbildade människor i tennstöpt form, som omger sig med likasinnade lyckligt akademiskt utbildade människor i tennstöpt form, som omger sig med likasinnade lyckligt akademiskt utbildade människor i tennstöpt form, som omger sig med likasinnade lyckligt akademiskt utbildade människor i tennstöpt form, som omger sig med….. inte konstigt att vi har det som vi har det med arbetslöshet och företagsrekonstruktioner på löpande band. Vad har universiteten för ansvar i cynismen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: