Rikas fulspel på COP15

Idag på COP15 har vi bland annat haft möte med den svenska delegationen, hört visdomsord om att man inte ska lägga alla korgar i samma korg, samt hört operasångare framföra delar ur Kyotoprotokollet.

Men det stora som har hänt är att flera rika länders hemliga och bedrövliga agenda har läckt ut. Vissa förhandlare reagerade spontant upprört och närmast demonstrerade. Det blir intressant att se den fattigare majoritetens samlade reaktion imorgon på detta.

För övrigt ligger det ju nära till hands att tro att de rika länderna medvetet försöker komplicera förhandlingarna så mycket som möjligt så att folk, media och inte minst de fattiga länderna inte ska förstå vad som händer så lätt. Fattiga länder har inte resurser att avlöna så många att de hinner bena ut allt i tid när det blir snabba ryck i slutet av förhandlingarna.

Just nu innebär världens länders samlade bud att vi lär få minst 3,5 graders temperaturökning, inte 1,5 grader som flera små ö-stater behöver för att deras länder över huvd taget ska existera i framtiden.

Själva mötet försöker dock hållas relativt miljöanpassat. Alla ackrediterade deltagare bjuds på gratis kollektivtrafik ända upp till Lund, gratis lån av cyklar och elcyklar, cirka 70 procent av maten är ekologisk, osv.

Läs mer här om vad som händer.

Annonser

Etiketter: ,

3 svar to “Rikas fulspel på COP15”

 1. Dag 2 på COP 15 « Jockes Says:

  […] om detta: Jakop , Erik (igen), Göran Gammelmedia på detta: DN, SR, SvD, Le Monde (franska), artikeln i Guardian som satte fart på […]

 2. Ahrvid Engholm Says:

  Läckande förhandlingsagendor blir knappast Köpenhamns största problem. Läckande filsamlingar från Climate Research Unit, klimatforskarskandalen Climategate kallad, är ju det stora problemet för klimatalarmismen. Varför slänga ut OFATTBARA belopp på ”klimatåtgärder” när hela grunden till det påstådda ”klimathotet” är i gungning? Genom Climategate förlorar den som vill trycka på om ”åtgärder” i all väsentlighet sin ammunition. IPCC har mycket att (försöka!) förklara och Köpenhamn blir ett antiklimax.

  –Ahrvid

 3. Göran Hǻden Says:

  Den som inte vill spela rysk roulette, bör i konsekvensens namn stödja radikala klimatåtgärder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: