Skickligt födas i Sverige?

”Västeuropa skulle behöva 700 miljoner immigranter de närmaste 50 åren för att bevara dagens åldersfördelning i befolkningen”.
Frans Willekens, interdisciplinära demografiska institutet i Nederländerna

Kostymrasisterna i Sverigedemokraterna stöds nu för första gången av tillräckligt många för att bli ett riksdagsparti, detta i SCB:s stora halvårsundersökning där hela 9000 personer tillfrågas, vilket gör siffrorna klart säkrare än i andra undersökningar.

Sverigedemokraterna verkar inte tycka att den som varit skicklig nog att födas i Sverige har tillräckligt med fördelar, gentemot de som varit klantiga nog att födas i fattiga länder…

Vad är det då som förenar det svenska folket? Tja, enligt Göran Hägg kan ett folk definieras som ”en grupp människor som förenas av gemensamma vanföreställningar om det förflutna” 🙂

Sverigedemokraterna vill bevara dessa vanföreställningar, medan starka krafter i EU vill att Europa samlas kring gemensamma europeiska vanföreställningar istället…

Den norska sedvänjan att ”gå på tur” sägs vara något som norska staten hittade på eller stärkte efter unionsupplösningen med Sverige 1905, då en norsk nationell identitet ansågs behöva stärkas.

Så vad är egentligen typiskt svenskt om vi inte nöjer oss med Göran Häggs definition ovan? Ja, inte är det Sverigedemokraterna i alla fall, för deras åsikter håller ju inte så många med om. Däremot verkar människor i Sverige ha ganska annorlunda åsikter jämfört med resten av världen.

rasism

SvD DN DN2 AB Sydsv Exp GP Intressant
Bloggar om politik, samhälle, sverigedemokraterna

Etiketter: , , ,

7 svar to “Skickligt födas i Sverige?”

 1. Karlsson Says:

  Ja, radera ut allt som på något sätt kan anses som svenskt. Genast. Annars kan ju folk gå och tro att det faktiskt finns något som är svenskt.

 2. Von Lilliehöök Says:

  Göran Hådén, vet inte om du är en lögnare eller om du bara räknar som en treåring.
  För jag vet inte hur du har räknat men Västeuropa har en befolkning på knappt 400 miljoner människor, så varför i helvete skulle vi behöva 700 miljoner immigranter.
  Lögnare eller bara inkompetent är frågan ?????

 3. Erik Halte och Läspe Says:

  Inget riksdagsparti har informerat medborgarna om att för en tvåbarns-
  familj betalar mogrationsverket en schablonersättnig som uppgår till
  611400 :-/år i två år. Det innebär 189400 för var och en av föräldrarna och 116300 för vart och ett av barnen. För s k särskilda behov kan yttrligare pengar betalas ut. Det är skattemedel som betalar detta. Därutöver betalar staten arvoden till tolkar och advokater som biträder ”flyktingarna”. Därefter får kommunerna försörja dem som inte
  arbetar. Det blir åtskilliga miljarder. SD anser att det är för kostsamt
  och att dessa pengar kan användas på ett sätt som gagnar den inhemska befolkningen. Men den åsikten ogillas av riksdagspartierna vilka därför vill att miljardrullningen skall fortgå i oförminskad takt och
  att allmänheten skall förbli ovetande om kostnaderna.

 4. Erik Says:

  Om vi har gemensamma referensramar och normer (vare sig de baseras på vanföreställningar eller ej) så förstår vi varandra bättre, känner större samhörighet och empati med varandra.

  Brottsligheten brukar vara låg i homogena samhällen och de flesta konflikter i världen är av ”mångkulturellt” slag.

 5. Anders Says:

  Du ser, ingen av dressmanrasisterna som kommenterar har något att säga om svenskhet. Kanske är just det typiskt svenskt? En annan sak som är typisk svensk är att det inte finns rasister i parlamentet.

 6. Göran Hǻden Says:

  Von Lilliehöök: Det är som sagt inte jag som har räknat. Givetvis beror det på hur man räknar, men detta gäller ju för 50 år, så det handlar ju inte om vad som behövs just nu.

 7. Bloggens bästa « Hållplats Hådén Says:

  […] här (förutom mitt och bloggens namn) är: ett liv som gris, tvågradersmålet, 350.org, bamse och rasism. Några andra frekventa sökord har varit ”sovrumstapeter”, ”Ensam” och ”michael jackson […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: