Starkare klimatrörelse än någonsin

När det gäller den globala rörelsen för tillräckliga klimatåtgärder, så har den stärkts rejält under COP15. Över 100 000 klimatengagerade har kommit till Köpenhamn, träffats och agerat tillsammans. Jag och många andra har nu lämnat Köpenhamn stärkta av detta!

Lägg där till att ytterligare upp mot 12 miljoner demonstrerade på andra håll i världen förra lördagen, 24/10 var den största politiska aktionsdagen i världshistorien och nu har klimatet åter stått i fokus i media över hela världen i flera veckor. Om vi fortsätter i den här takten så kommer trycket att bli tillräckligt stort redan till nästa år för att världens länder då ska kunna komma överens om att rädda världen.

En viktig del på den vägen är att ofta påminna om att det redan finns ett globalt stöd för radikal klimatpolitik och att det stödet har ökat mycket kraftigt de senaste fem åren. De flesta av världens länder har fattat och förespråkar redan åtgärder för att den globala temperaturökningen ska begränsas till 1,5 grader. Om vi får med oss ledarna i EU, USA och Kina på detta så kan det räcka mycket långt.   
     Ju längre tiden går, desto mer akuta kommer klimatfrågorna att bli. Dessutom medför ju engagemang ökat personligt välbefinnande, vilket också klimatomställningen i sig lär leda till. Därför är det logiskt att klimatrörelsen bara kommer att bli ännu starkare. Om vi kämpar på så blir frågan alltså NÄR, inte OM vi kommer att uppnå ett bindande, rättvist och ambitiöst globalt klimatavtal.
     Vår regering misslyckades stort på COP15. Men det var trots allt väntat. Den kanske bästa och roligaste beskrivningen av COP15 hittills finns hos klimatmagasinet Effekt, som i sin tur tagit hjälp av Monty Python 🙂
     DN, DN2, SVD, SVD2, GP, SN, YJ, HP, MC, CN,

Etiketter: ,

2 svar to “Starkare klimatrörelse än någonsin”

  1. Max Andersson: Efter Köpenhamn Says:

    […] det gick än vad någon orkar läsa.Dagens Nyheter och Mats Engström har bra sammanfattningar, och Göran Hådén fokuserar på att rörelsen för att rädda klimatet växer. Politik är en process som […]

  2. Jag blir så trött på alla dessa klimatförnekare som letar med lampa och lykta efter skäl att fortsätta förstöra jorden « Joakim Hörsing Says:

    […] Bloggat: Germund, Valtersson, Högberg, Hådén […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: