Hur sprida forskning bättre?

Efter att jag föreläst om lyckoforskning idag så fick jag frågan varför lyckoforskningens resultat inte är mer kända än de är.

Jag svarade att det nog behövs fler som ägnar sig åt att sprida forskarnas resultat, inte bara de som är ute efter att tjäna pengar.

Jag tror ändå att lyckoforskningen är relativt väl spridd jämfört med mycket annan forskning. Det har kommit ganska många böcker om lyckoforskning och lycka de senaste åren som har fått en hyfsad spridning. Akademisk utbildning i hur man gör andra lyckligare har blivit mycket populärt i både Skövde och USA. Charity International har startats just för att sprida lyckoforskarnas resultat – se bland annat lyckobloggen.se

Det lär finnas studier om att mer än 99 procent av all publicerad forskning enbart läses av författaren själv, någon granskare och eventuellt någon stackars anhörig.

Mycket forskning slår dock inte fast något särskilt avgörande och även om bara en hundradel av all forskning resulterar i något värdefullt, så är det väl ändå värt det?

Andra om: , , ,

Annonser

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: