Män mot klass

Av de namngivna kontaktpersonerna för Kommunistiska partiets lokalorganisationer, så var för tre år sedan 29 män och 0 kvinnor.

Idag är dock läget ett annat. Nu är det 32 män och 0 kvinnor.

För deras konkurrent Sveriges kommunistiska parti ser det annorlunda ut. SKP har lokalorganisationer från Malmö i söder till Gällivare i norr. Där är en tredjedel av kontaktpersonerna kvinnor. Det är hon i Salem 🙂

Andra bloggare om , , , , , ,

Annonser

Etiketter: ,

7 svar to “Män mot klass”

 1. Göran Hådén Says:

  Det kan också nämnas att statistiken faller om personer med namn som Bengt, Arne och Torbjörn visar sig vara kvinnor eller transpersoner…

 2. Anders Says:

  Sjukt roligt Göran. Keep it up =D

 3. Göran Hådén Says:

  Tack 🙂

 4. Henke Says:

  Inför förra valet tror jag att det var Göteborgs Fria som jämförde partiernas röstsedlar till kommunvalet i Göteborg ur jämställdhetsperspektiv. Kommunistiska Partiet var bäst av alla.

 5. Göran Hådén Says:

  Bra att KP i Göteborgs kf-val år 2006 hade lika många kvinnor som män på listorna, men i alla fyra valkretsar toppade KP sina listor med en man… Om det nu finns så många kvinnor i KP, så är det ju än mer häpnadsväckande att de så sällan återfinns på ledande positioner.

  I samma val hade MP fler kvinnor än män som ville ställa upp, vilket å andra sidan är bra för att kompensera för att andra partier mest väljer män.

 6. Daniel Says:

  Det är bara att ta en titt på http://www.kommunistiskapartiet.org/ eller http://www.kommunistiskapartietgoteborg.se/ så ser du att KP har många aktiva kvinnor och är mycket aktivt i arbetet kring frågor som berör arbetarklassens kvinnor.
  Samtidigt är det förstås som så att ett parti som har sin starkaste bas på industrier, hamnen och liknande naturligtvis når ut till fler män än kvinnor i sin dagliga verksamhet.

 7. Göran Hådén Says:

  Daniel, din kommentar gör att jag får upprepa mig: Om det nu finns så många kvinnor i KP, så är det ju än mer häpnadsväckande att de så sällan återfinns på ledande positioner.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: