Diverse läsvärt

De rödgröna har idag presenterat sin överenskommelse om ett steg framåt för sjukförsäkringarna. Det finns att läsa om här, på DN debatt och överenskommelsen i sin helhet finns här.

Socialförsäkringsminister Christina Husmark Pehrsson (M) har ju själv erkänt att de skärpta riktlinjerna för sjukskrivningar ska bidra till att betala regeringens skattesänkningar. Det är ärliga ord om varför döende cancersjuka skulle in på arbetsmarknaden.

Annat mycket läsvärt idag, som knappast lär nämnas i nyhetssändningarna i tv:
Helene Sigfridsson visar att det är ganska lätt att påverka politiken, även utan pengar. En rad användbara tips finns här och här.

Max Andersson noterar att DN först nu efter att Lissabonfördraget är beslutat, talar klarspråk om att Lissabonfördraget gör det svårt att behålla den militära alliansfriheten, och att DN använder det som argument för att just förespråka slopad alliansfrihet… Läs här.

En ny rapport tyder på att etanol är en större klimatbov än bensin. Läs här. Tidigare info om etanols miljöpåverkan finns här.

Filip Fors skriver om hur rika skulle kunna omsätta sin rikedom till ökad lycka. Främst genom att på allvar fundera på hur mycket ledighet, köpt massage eller annat man kan få istället för att göra ett stort inköp av bil eller ny tv, som ändå bara ger kortvarig lycka och merarbete (ting tar tid). I den tillhörande videon får vi även veta varför man på kort sikt blir lyckligare av att betala med kreditkort, vilket ökar konsumtionen och därmed miljöförstöringen. Läs här.

Själv skrev jag i torsdags om en ny rapport om att överkonsumtion är det största miljöproblemet. Nu uppmärksammas det även av Naturvårdsverket. Läs här.

Andra om , , etanol, , ,

Etiketter: , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: