Är du någon annan?

”Någon annan”-syndromet firar nu nya triumfer. Kunskap i all ära, men vad ska vi med kunskap till om vi bara struntar i den när vi ska göra viktiga val?

Igår hade Västra Götalandsregionens utvecklingsnämnd möte och då ville alla partier utom Miljöpartiet använda skattepengar till att öka inrikesflyget in mot Landvetter.

Klimatkris? Någon? Nej, som vanligt ska klimatfrågan lösas av någon annan, någon annanstans, någon annan gång.

Projektet medför också en storsatsning på flygplatsen i Lidköping (som inte haft reguljär flygtrafik sedan 1993), vilket deras toppolitiker kommenterar med ”Det här kan man bara inte säga nej till” (S) och ”Det här är en möjlighet vi måste ta till oss” (M).

Se där ja, varför har vi då demokrati om det ändå bara går att göra på ett visst sätt? Jo, för att det självklart alltid finns alternativ. Brinnande, fantastiska alternativ som dessvärre rutinmässigt blir som kvävda av våta disktrasor.

Som tur är så kommer troligen projektet förr eller senare att stupa ändå av ekonomiska skäl, men politikernas prioriteringar är minst sagt oroande.

Jag har tidigare kritiserat regionens tandlösa klimatpolitik mer utförligt på GP debatt, vilket kan läsas här.

Tyvärr är det ännu ingen ljusning i sikte, vilket är en stark orsak till att jag kandiderar till regionfullmäktige i år. Jag blir invald om inte MP gör ett katastrofval 19 september.

Uppdatering: GP skriver om övriga flyglinjer i projektet.

Andra om , , ,

Annonser

Etiketter:

Ett svar to “Är du någon annan?”

  1. Anders Says:

    Lycka till med kandidaturen. Mmm, problematiskt ur klimatsynpunkt med flygplatser. Men framförallt kommer ju politikerna stå med byxorna nere när oljepriset går upp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: