Fel av MP

Vodpod videos no longer available.

Miljöpartiet de gröna vill, till skillnad från S och V, inte längre riva upp skatteavdraget på hushållsnära tjänster just nu i det här konjunkturläget.

Två minuter in i klippet från SVT Rapport ovan, kan vi höra Miljöpartiet de grönas ekonomiskpolitiska talesperson Mikaela Valtersson försvara beslutet, bland annat med argumenten ”nu är den allra viktigaste frågan jobb” och ”vi vill inte göra något som leder till färre jobb”.

Några invändningar mot detta:
1. Det finns effektivare sätt att begränsa arbetslösheten mer.
2. Den viktigaste frågan just nu är inte jobb, utan klimat.
3. Beslutet gör rika rikare, när pengarna akut behövs till annat.
4. Självklart vill vi göra vissa saker som leder till färre jobb, bland annat stoppa pälsfarmerna i Sverige.

Miljöpartiet de grönas ekonomiskpolitiska talesperson Mikaela Valtersson. Foto: Fredrik Hjerling.

Intressant? Andra om , , , , SVT,

Etiketter: ,

5 svar to “Fel av MP”

 1. razmatazuz Says:

  Håller med dig! Jag oroas faktiskt en hel del över både saker som Mikaela Valtersson uttryckt, och som Karin Svensson-Smith m.fl uttryckte i en debattartikel för inte så länge sedan. Både Valtersson (i riksdagens talarstol) och den nämnda debattartikeln uttrycker negativa tankar om arbetstidsförkortningen trots att detta är något som står inskrivet i partiprogrammet. OK om man debatterar på kongressen för en förändring om man nu vill ha det, men att i så offentliga sammanhang som i debattartiklar i rikstäckande tidningar och i riksdagens talarstol tala emot det partiet kommit överens om tycker jag är djupt odemokratiskt olyckligt och obehagligt. När jag hör om Valterssons ovilja att slopa skatteavdraget för hushållsnära tjänster blir jag inte klok på henne! Varför är hon med i Miljöpartiet de Gröna? Det finns fler partier som också tycker att det är åtminstone lite viktigt med miljöfrågor som hon kan vara med i istället om nu det är en viktig fråga för henne. Det verkar inte särdeles begåvat att vara ansluten till ett parti om man inte samtycker med partiets värderingar. Jag tycker att detta skatteavdrags slopande handlar om jämställdhet och det är struntprat att jobben skulle bli färre. Hur många har egentligen utnyttjat detta skatteavdrag? Jo en liten liten klick rika människor. De jobben kan man med lätthet skapa i någon annan samhällsände, även med ganska begränsad kreativ förmåga.

 2. Anders Says:

  Jag hoppas att det där bara är politiskt rävspel för att få fler verktyg att förhandla med i de rödgröna förhandlingarna. Det borde vara det, jag förstår inte annars varför mp skulle gå ut så offentligt och visa på splittring i oppositionen. Synd bara att det förstärker bilden av mp som smygborgare inom vissa grupper. Ogillas starkt.

 3. Göran Hådén Says:

  Enligt SCB så var läget år 2008 följande:
  Av de som hade en årsinkomst mindre än 200 000 kr nyttjade endast 6 promille tjänsterna.
  Bland de som tjänade 500 000 kr eller mer nyttjade 7 procent hushållsnära tjänster.
  http://www.scb.se/Pages/PressRelease____287274.aspx

 4. Sorgligt MP om pigavdraget!! « Joakim Hörsing Says:

  […] Hådén, Robert Noord, In Your […]

 5. En ganska enkel fråga – Kuniri Says:

  […] är det vettigt att ta det lugnt.Men lugn utesluter inte handling!Här citeras utan förbehåll Hållplats Hådén:Några invändningar mot detta:1. Det finns effektivare sätt att begränsa arbetslösheten mer.2. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: