Klädbibliotek!

Klädbytardagar är en riktigt bra verksamhet. Nu kommer även klädbibliotek! Första försöket i Sverige sker nu i Stockholm.

Vi har ju bokbibliotek, som successivt utvidgats till att även låna ut filmer, skivor, tv-spel, med mera – så varför inte ha platser där man även kan låna kläder? Vissa bibliotek lånar redan idag ut paraplyer och till och med gångstavar!

Framöver ser jag även fram mot utlåning av till exempel verktyg och leksaker, kanske som olika avdelningar i samma byggnad.

Det här är en fantastisk utveckling där både människor och miljö är vinnare på så väl kort som lång sikt! Den enda som får sitta och tjura i ett hörn är tillväxtmonstret.

Intressant? Andra om: ,ekonomi, , , , ,

Etiketter: , , , ,

4 svar to “Klädbibliotek!”

 1. umeakladbibliotek Says:

  Ohoj!

  Hur har det gått i Stockholm, snarare, hur går det? Vi har ännu inte hunnit jobba så mycket med att knyta kontakter men Umeå får ett mer eller mindre permanent klädbibliotek i juli. Hoppas det går bra!

  Snabb kram,
  Umeå Klädbibliotek.

 2. Göran Hådén Says:

  Hej!

  Jag har själv inte varit med och arrangerat klädbibliotek, så jag vet inte hur det har gått i Stockholm. Men det låter fantastiskt roligt att Umeå ska få ett mer eller mindre permanent klädbibliotek!

  Lycka till!

 3. Varför inte hyra kläder, möbler och leksaker? « Hållplats Hådén Says:

  […] där både människor och miljö är vinnare på så väl kort som lång sikt! Intressant? Andra om konsumtion, ekonomi, shopping, samhälle, politik, bibliotek, […]

 4. Allt mer går att hyra « En köpfri dag Says:

  […] Hådén Intressant? Andra om konsumtion, ekonomi, shopping, samhälle, politik, bibliotek, tillväxt Posted by Göran […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: