Äh, lite vapenexport har väl ingen dött av…

Den svenska krigsmaterielexporten ökade år 2009 med 7 procent, visar ny statistik. Den här exporten har ökat med över 30 procent till 13,5 miljarder under den moderatledda regeringen.

Vapenexporten går bland annat till länder som grovt och systematiskt kränker FN:s mänskliga rättigheter, bland annat Saudiarabien. Dessutom försöker ju den moderatledda regeringen att sälja övervakningssystem till en diktatur som Libyen.

Finns det då någon gräns för vilket land man kan tänka sig att underlätta för? Nej, enligt finansmarknadsminister Mats Odell (KD) är även Nordkorea tänkbart.

För övrigt gästbloggar jag på Köpstoppsbloggen idag.

Intressant? Andra om , samhälle, , , , ,

Etiketter: ,

2 svar to “Äh, lite vapenexport har väl ingen dött av…”

  1. razmatazuz Says:

    Detta är en av de frågor som jag tycker är viktiga i valrörelsen, och som jag själv skrivit en del om. Det här är något som faktiskt berör betydligt många fler människor än vad pigavdraget gör! Människor dör av de vapen som vi säljer, människor som i många fall är civila, oskyldiga, icke krigiska och extremt fattiga.

    Har vi skrivit under Oslokonventionen om klusterbomber? Nej, det har vi inte heller gjort, för de ska tydligen få fortsätta finnas, produceras och användas. Dessa bomber har som enda syfte att döda så många civila människor som möjligt.

    När det gäller vapenexport så är tydligen inte demokrati lika viktigt för allianspartierna som i andra sammanhang där de gärna skriker sig hesa. De beskyller Lars Ohly för att förespråka totalitär diktatur, vilket inte alls är sant, men att sälja vapen till Libyen, Myanmar eller Nordkorea, det är helt OK. Fy rackarns vilket hyckleri!

  2. RazzTyckerTill: Vapenexporten har ökat med 30 %!!! Says:

    […] har ökat med 30 %!!! Jag har skrivit om ämnet förr, och idag skriver Göran Hådén på Hållplats Hådén om den svenska vapenexporten. Den har under nuvarande regering ökat med hela 30 %! Bara under […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: