Miljöministern ger upp

När finansförändringarna kom så tog det bara några veckor för världens rikaste länder att trolla fram extrema mängder pengar.

Men för att möta mänsklighetens största utmaning någonsin, klimatkrisen, så har man på 18 år bara fått fram småslantar jämfört med vad som behövs.

Nu när läget är akut väljer EU-kommissionen att vänta ytterligare nästan två år på att ens försöka få till ett beslut om ett globalt klimatavtal.

Miljöminister Andreas Carlgren, som verkar kunna ändra sig i vilken fråga som helst för att få sitta kvar vid makten, hakar på och säger att utsikterna för ett globalt klimatavtal på COP16 i Mexiko i december i år är minimala. Därför kan vi lika gärna ge upp redan nu, verkar han resonera.

Angela Merkel har dock inte gett upp, utan kallar in till ett extra klimattoppmöte i Bonn 2-4 maj: Petersbergdialogen, rapporterar utmärkta alltomcop16.blogspot.com. Hård kritik riktas mot hur EU under Reinfeldts ledning skötte förhandlingarna under COP15.

Det är helt enkelt ingen klok strategi att redan på förhand säga att man ger upp. Det är tydligen för mycket begärt att den moderatledda regeringen ens ska försöka dra sitt strå till stacken för att vara med och rädda världen.

Nyligen så löste ju den moderatledda regeringen problemet med att man inte är i närheten av att uppnå miljömålen, med att helt enkelt sänka målen! Smart lösning, eller? Vem vill ha politiker som inte ens försöker?

Regeringen talar gärna om hur bra allt ska bli med deras miljöpolitik. Men det enda som imponerar hittills är den fantastiska förmågan att gång på gång skjuta upp konkreta åtgärder till ett senare tillfälle.

På fyra år har vi inte kommit en millimeter närmare ett hållbart samhälle, vi har snarare spårat ur ännu mer. Bland annat därför lär regeringen förlora valet i höst. Miljoner människor har också tagit del av den här sången, som vissa tycker beskriver miljöministern träffande. Döm själva 🙂

Vodpod videos no longer available.

Intressant? Andra om , , global uppvärmning, ,

Annonser

Etiketter:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: