Dags för (M) att åter utse årets arbetare?

Efter att ha vunnit valet 2006 så utlyste ”Sveriges nya arbetarparti” Moderaterna en tävling: Vem är Sveriges bästa arbetare?

Priset var något så fint som en lunch med arbetsmarknadsminister Sven-Otto Littorin! 🙂 Vinnaren blev en 66-åring i Jämtland som startade eget företag istället för att sjukskriva sig.

Efter att folk förklarat för Moderaterna att det kanske inte var så smart att utlysa en tävling som många förknippar med Sovjet, så har man sedan dess inte utsett någon ny vinnare.

Men ju mer vi närmar oss valdagen, desto mer desperata lär väl Moderaterna bli, så kanske återkommer tävlingen trots allt? 🙂

Frågan är vem som skulle vinna då? Någon av alla papperslösa i Sverige? Kanske någon av alla barnarbetare eller andra som till slavlöner förser oss med en massa sjukt billiga prylar som vi kanske inte ens använder innan vi slänger dem?

Reinfeldt klagar på att Kina har ökat sina utsläpp av växthusgaser – men att det till stor del är för att de tillverkar dessa onödiga prylberg till oss i de rika länderna låtsas han inte om.

Samtidigt som de ”nya” moderaterna kallar sig ”Sveriges nya arbetarparti”, så verkar ibland de gamla moderaterna leva kvar i tanken att det endast finns två typer av åsikter: moderata och kommunistiska. Därför bemöts obekväma frågor med attityden ”Vadå? Vill du ha det som i Sovjet eller?”.

När Göteborgs-Posten helt korrekt påpekade att Carl Bildts pengar investerats i vapen och porr, så ansåg Bildt att det var oseriös ”journalistik på KPML(r)-nivå”.

Inte konstigt att Sveriges enda tidning för politisk satir fick lägga ner i samband med att borgarna tog makten i Sverige – det är ju minst sagt svårt att trovärdigt hitta på saker som överträffar den show från verkligheten som den moderatledda regeringen ständigt bjuder oss på.

Några andra intressanta texter idag:

Jakob Lundgren skriver utförligt om den rödgröna miljöpolitiken.

Birger Schlaug skriver på DN debatt om hur lika de båda blockens åsikter är.

Joakim Larsson lyfter fram en sällan sjungen vers ur Socialdemokraternas paradsång Internationalen. Inte den där de klagar på höga skatter, utan den där de uppmanar till mord.

Dock så har det nu framkommit att den svenska översättningen av Internationalen faktiskt är överflödig, då redan originalet sjungs på svenska (vilket ju även Sovjets senare nationalsång gör):

Media: här, här, här, här, här, här, här, här, här, här, här, här, här, här, här, här, här, här, här, här, här, här och här.

Andra om , , , , , , politik

Etiketter:

4 svar to “Dags för (M) att åter utse årets arbetare?”

 1. EU och Nyliberalismen – En Gangsterekonomi Satt i System « Nemokrati Says:

  […] The Hell of Hannasta…, Mitt i steget, Johan…, Sebastian Hallén, P-O. Kjellberg, Hållplats Hådén, [ s-buzz ] , Palena Inn,Får det lov att vara…, Liberalism enligt Ze…, Nattis 2.0, […]

 2. Emil Gustafsson Says:

  Den här typen av frågeställningar läser jag gärna mer av.
  Du har på ett humoristiskt sätt sagt sanningen rätt ut.

  Det är roligt att se hur medvetna allianser är på allt som de gör, hur de vill att folk ska se dem m.m. Arbetarparti, för vem då? Inte för kvinnorna i alla fall. I och med RUT/ROT kommer väl var enda moderat ha en städande husfru hemma i köket som sköter alla sysslorna och serverar varm mat när den trötte mannen kommer tillbaka från jobbet. Inte det arbetet kvinnorna kanske önskade, men likväl det arbete som kommer i kölvattnet av dessa avdrag.

  Det som du sa:
  ””Frågan är vem som skulle vinna då? Någon av alla papperslösa i Sverige? Kanske någon av alla barnarbetare eller andra som till slavlöner förser oss med en massa sjukt billiga prylar som vi kanske inte ens använder innan vi slänger dem?

  Reinfeldt klagar på att Kina har ökat sina utsläpp av växthusgaser – men att det till stor del är för att de tillverkar dessa onödiga prylberg till oss i de rika länderna låtsas han inte om””

  Detta förtjänar en stor applåd. Skitbra skrivet. Bra att du går bakom och gräver lite i det du skriver. Det blir så mycket mer intressant då.

  Mvh Emil

  ——
  ps. Tack för kommentaren på min blogg. Källorna som du bad om är nu fixade.
  Mer skrämmande är dock en annan sak. Scan har nu blivit hotade med att betala vite på 100 000kr för att man har hittat (just det) BAJS I KÖTTET!?!

  Det var precis det som jag skrev att jag trodde skulle hända. Skrämmande att det slog in, och bara några dagar efter min artikel. Även detta uppe på bloggen nu. Snacka om märkligt sammanträffande!?!

  Tack igen, och vi hörs. Din blogg är inte sista gången jag läser!

 3. Göran Hådén Says:

  Tack Emil!

 4. Joakim Larsson Says:

  Jag ser mordet mest som en metafor, annledningen till att jag lyfter fram den är det moraliska ansvaret att väga delta i väpnade konflikter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: