De lär väljas till Miljöpartiets språkrör

Det har spekulerats en hel del om vilka som ska bli valda som Miljöpartiets språkrör. Rent teoretiskt sett kan det ju faktiskt bli DU och din kompis som väljs. Eller Fredrik Reinfeldt och Maud Olofsson. Eller Sarah Palin och Bert Karlsson. Eller Zlatan Ibrahimovic och en okänd utfattig flicka i Guinea-Bissau. Och så vidare.

Demokrati är fantastiskt – vem som helst kan bli vald!

Nu vet jag inte riktigt vilka regler de olika partierna har för detta, men kanske kan Reinfeldt vara partiledare för alla partier? Med tanke på hur flexibel han är med sina åsikter så borde det gå utmärkt!

När det gäller valet till Miljöpartiets språkrör nästa gång, så finns dock hittills endast två kandidater, nämligen dessa:

Fotograf: Fredrik Hjerling

Nu på fredag avgörs det! Ska det bli omval av Maria och Peter, eller kommer Zlatan och Maud att dyka upp i sista stund för att kandidera emot och bli valda?

Sist Miljöpartiet valde nya språkrör (2002) så var det oklart in i det sista hur många som skulle väljas. Den ena som blev vald dök dessutom upp som kandidat först samma morgon som kongressen började…

Om detta och mycket annat – ja, faktiskt om hela språkrörshistoriken i Miljöpartiet – finns numera att läsa här och här. Författat av Birger Schlaug.

Nästa kapitel i den historieskrivningen blir 20-22 maj 2011 i Karlstad, när Maria och Peter inte längre ställer upp till omval och helt nya språkrör ska väljas. Nomineringar kan skickas till rvb(a)mp.se

Intressant? Andra om , , , , , ,

Annonser

Etiketter: ,

Ett svar to “De lär väljas till Miljöpartiets språkrör”

  1. Tweets that mention De lär väljas till Miljöpartiets språkrör « Hållplats Hådén -- Topsy.com Says:

    […] This post was mentioned on Twitter by Joakim Larsson. Joakim Larsson said: Rekommenderar Göran Hådéns text om vilka som blir mp:s nästa språkrör http://bit.ly/9uBtlR […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: