Vi är alla försöksdjur åt kemikalieindustrin

På Miljöpartiets kongress i helgen drev Åsa Romson med flera igenom att Miljöpartiet även ska gå till val på att ”Spridning av miljögifter ska minska, till exempel genom förbud av flera bromerade flamskyddsmedel och hormonstörande ämnen”. Viktigt att vi uppmärksammar fler gigantiska miljöproblem än klimat.

Den nya och hyllade filmen Underkastelsen handlar just om kemisamhället och effekterna av de 100 000 kemikalier vi dagligen använder. På filmens hemsida finns tips om vad man kan göra åt detta. Listan missar dock det viktigaste – att påverka politiskt. Till och med Al Gore hade med det rådet i sin kioskvältarfilm En obekväm sanning.

Intressant? Andra om , , , , , ,

Media: SvD, DN, SS, GP, SvD2

Annonser

Etiketter: ,

4 svar to “Vi är alla försöksdjur åt kemikalieindustrin”

 1. Jesper Räf Says:

  1. Det där beslutet hade jag missat hittills. Glädjande! 🙂
  2. Är det flamskyddsmedlen som får laptoptillverkare att varna för hudutslag?
  3. Märkligt egentligen att vi består av partiklar, när man tänker på saken.
  4. Hur många kiosker välte den?

 2. Göran Hådén Says:

  1. Eller hur!
  2. Vet ej.
  3. Allt är relativt 🙂
  4. 3,14

 3. Göran Hådén Says:

  SVT uppmärksammar kopplingen kemikalier-fetma m.m.
  http://svt.se/2.108068/1.2031770/miljogifter_kan_orsaka_fetma

 4. Henrik Lindberg Says:

  Att Stefan Jarl har helt rätt har man ju begripit i många år: Alzheimer, ADHD, Diabetes, Autism, tinnnitus etc har ökat med 400-10.000% sedan 80talets början, den senare siffran är för tinnitus. Man får höra ”Alxheimer beror på att vi blibit äldre” (medelllivsvängden ökar några få procent per decennium, Alzheimer har 50-dubblats sedan 1979), ADHD-barn kallades livliga förr, diabetes beror på att vi äter fel (vi åt för fan MYCKET mer socker och vitt mjöl på 70talet!) KOL beror på rökning (jaså, fastän rökning minskat hela tiden ), tinnitus beror på att vi springer på rockkonserter, laktosintoolerans har ökat med tusentals procent på ngt decennium, fast vi dricker MINDRE mjölk. Mern folk kan inte tänka kritiskt själva, tyvärr. Dom frågar sin idiot till doktor. Jag frågade själv en professor om Alzheimerexplosionen (det var nog lika vanligt förr, fast folk inte märkte det!!!!!). Inte märkte demens! HJÄLP! Fråga vilken människa över 70 som helst, så får du höra att det fanns en o annan åderförkalkad 90åring förr – inte en hel stormflod dementa 75åringar. Jag VET, för jag lyckades hejda min pappas Alzheimer, ja till o med få den o gå tillbaka. Resultatet från vården: ”Vi måste ha ställt fel diagnos. Alzheimer kan inte botas. Punkt.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: