Vill du bli ägd?

Som synes har Google enorma planer. Klippet ovan återfinns via google-ägda YouTube…

Den enskilde användaren väljer förstås Googles sökmotor, e-post, översättning och så vidare för att dessa är bäst. Ju fler som använder Googles tjänster, desto snabbare samlas all världens information i ett enda företag.

Ur ett långsiktigt helhetsperspektiv är det givetvis farligt med en sådan extrem maktkoncentration. Information kan och lär ju hamna i orätta händer förr eller senare.

Man kan få reda på extremt mycket om en person genom att samköra digital information och analysera. Med nuvarande utveckling kan Google snart veta mer om dig än du själv gör.

Nyligen visade Google vilken stor makt de redan har genom att åter förutse vinnaren i Eurovision Song Contest enbart genom att analysera folks googlingar. Det kan verka harmlöst, men det här är bara början på en utveckling som snart kan explodera i fel riktning.

I det här läget vill EU-parlamentariker från bland annat Moderaterna och Kristdemokraterna att Google ska tvingas spara våra sökningar i upp till flera år för att underlätta brottsbekämpning!

Att hantera hela den här situationen blir nog ännu tuffare än att lösa klimatkrisen. En jämförelse: Många tror felaktigt att de förlorar på att bry sig om miljön, men här är det verkligen så att varje individ förlorar på att välja bort Googles tjänster.

En konkret åtgärd som alla kan vidta är att kontakta EU-parlamentarikerna, samt installera trackmenot som du kan hitta genom att googla 🙂

Mer info om Googles planer finns här.

Media: AFS, EP, EP2, SVT, SVD, DN, DN2, HA

Intressant? Andra om , samhälle, , , ,

Annonser

Etiketter:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: