Hållplats Hådén 1 år

Idag, 1 september 2010, är inte bara Samuels namnsdag, årsdagen av andra världskrigets utbrott, eller den kalendermässigt första höstdagen. Nej, det är även den dag då Hållplats Hådén har funnits i 1 år!

Under hela detta år har Hållplats Hådén fyllts med ett nytt inlägg om dagen – varken mer eller mindre. Tack alla som på ett eller annat sätt bidrar till eller intresserar sig för mina dagliga inlägg!

Efter det första halvåret gjorde jag en sammanfattning. Sedan dess har Hållplats Hådén blivit en väldigt länkad blogg. Jämfört med halvårssammanfattningen kan jag också notera att det allra vanligaste sökordet för att hitta hit inte längre är mitt eller bloggens namn, utan ”bamse”… En väldigt vanlig sökning är också ”bamse kommunist” 🙂

Min helårssammanfattning blir i form av ett försök att på 2000 tecken nedan trycka in så mycket som möjligt av mina politiska budskap och ändå få det till en hyfsat flytande text 🙂 Håll till godo!

Vad är viktigast i ditt liv? Hur mycket tid ägnar du åt det?

Politiker gör inte människor lyckligare. Däremot kan politiken skapa bättre förutsättningar för människor att själva skapa sig en tillvaro där vi mår bra och trivs med våra liv – till exempel genom kortare arbetstid och friår.

Vetenskaplig fakta måste få en central roll i politiken. Mitt mål är att bidra till en långsiktigt lyckligare värld där alla har sina grundbehov tillfredsställda.

Vi ska börja här och nu i Västra Götaland. Sluta slösa pengar och miljö på nya motorvägar som E20 och Marieholmstunneln. Upphandla mycket mer vegetarisk, ekologisk och lokalt odlad mat. Vi har inte råd med fyra år till med en borgerlig regering som ökat fattigdomen, gjort det billigare att flyga och dyrare att åka tåg.

Viktigast för miljön är att vi kraftigt minskar den materiella konsumtionen. Köp mindre –lev mer!

Miljön är grunden för allt liv. Det som är bra för klimatet är också bra för jobben, ekonomin, jämställdheten, folkhälsan, djuren, med mera. Allt hänger ihop och det går inte att förhandla med naturens villkor. Byt politik – inte klimat!

Intressant? Läs mer om min politik här.

Andra om , , Göran Hådén, Hållplats Hådén,

Etiketter: ,

2 svar to “Hållplats Hådén 1 år”

  1. Filip Fors Says:

    Grattis till 1-årsdagen! 🙂 Gillar din blogg skarpt!

  2. Göran Hådén Says:

    Tack! Det kommer mera… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: