Känslokall allians

Att den borgerliga alliansen kan vara känslokalla, hänsynslösa, strunta i fakta och mest bry sig om kortsiktiga ekonomiska värden vet vi sedan tidigare.

Bland de värsta dårskaperna som att tvinga döende cancersjuka att börja jobba igen har man tack och lov slutat med (tillfälligt?), medan arbetslösa fortfarande tvingas söka jobb på annan ort redan från första dagen som arbetslös, miljön får någon annan fixa, och det extrema djurplågeriet på minkfarmarna får fortsätta eftersom vi kan tjäna pengar på det. Ironiskt nog har den borgerliga alliansen ändå inte lyckats med Sveriges ekonomi.

Jag överraskades själv över hur dryg och osympatisk Fredrik Reinfeldt framstod i sitt tal i Almedalen i år. Nu syftar jag inte på hans åsikter, utan på hans jargong. Men det som Helene Sigfridsson blev vittne till igår tar nog ändå priset. Jan Björklund fick då den borgerliga alliansens valarbetare att skratta och applådera genom att håna de som ville hjälpa barn som har det svårt.

Det är ett nytt steg den borgerliga alliansen tar när de inte bara lurar och nonchalerar, utan aktivt hånar värnandet om de svaga. Jag trodde ärligt talat inte att den borgerliga alliansen hade sjunkit så lågt offentligt än. Frågan är hur lågt de har sjunkit om ytterligare fyra år? Vill vi verkligen veta?

Heder åt dem enskilda i den borgerliga alliansen som inte visar denna obehagliga människosyn. Men som helhet verkar det ändå finnas ett grundläggande missförstånd hos den borgerliga alliansen, för det är inte ett varmare klimat vi behöver – det är ett varmare samhälle.

Intressant? Andra om valet, , val 2010, regeringen, alliansen, borgarna

Annonser

Etiketter: ,

3 svar to “Känslokall allians”

 1. Don Says:

  Sicket tröttsamt valfläsk, är det andra KU-anmälningen från vänsterblocket på en vecka?

  Givetvis skall frågan utredas, insyn i politik och myndigheter är mycket viktigt och alla som är folkvalda skall återkommande granskas och ifrågasättas. Annars dör demokratin.

  Men jag tycker nyheten och anmälningen tappar stort i trovärdighet när det smaskas fram 6 dagar före valet. Men rödgröna är givetvis desperata efter de senaste dagarnas SIFO-mätningar och greppar efter halmstrån åt alla håll. Inte minst dras pratet upp om Anna Lindh (en hemsk historia, må hon vila i frid) som ”skulle blivit statsminister”.

  Tack och lov kommer högersidan vinna och bildade människor får styra vårt land 4 år till. Räkna antal ministrar med eftergymnasial utbildning i förra regeringen (ganska snabbt gjort) och jämför med dagens läge.

 2. Ola Says:

  Don: Anledningen till att nyheten tappar i trovärdighet är för att folk (du bland annat) kallar det för valfläsk och rödgrön despreation. Att KU-anmälningen i minkfarmsfrågan görs just nu beror ju, hör och häpna, på att hela affären anmälningen handlar om hände precis just nyss! Ska man vänta med att KU-anmäla bara för att det råkar vara valrörelse?

 3. Göran Hådén Says:

  Den borgerliga alliansen kräver tydligen fortfarande att döende cancersjuka ska ut och jobba:
  http://joakimhorsing.wordpress.com/2010/09/13/nar-den-brutala-regeringspolitiken-far-ett-ansikte/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: