Därför MP i val till region/landsting

I korthet: Miljöpartiet de gröna är det parti som satsar mest på kollektivtrafiken och att reparera småvägarna. I sjukvården är triumfkortet att vara det parti som satsar mest på folkhälsa och förebyggande insatser, samt ökar satsningarna på barn- och ungdomspsykiatrin. Miljöpartiet är det enda parti som inte accepterar några nya motorvägar, vilket är väldigt viktigt för både miljö och ekonomi.

Fördjupning: Regionvalet kallas ibland för det bortglömda valet. Men vilket parti du väljer för den blå landstingsvalsedeln har stor påverkan på hur hälso- och sjukvården och kollektivtrafiken ser ut.

Miljöpartiet vill ha mångfald och helhetssyn i vårdens innehåll. Det är inte bara fråga om vård – det handlar också om hälsa, egenvård, friskvård och förebyggande insatser. Miljöpartiet vill satsa mer pengar än något annat parti på folkhälsa och är hittills det enda parti som har försökt föra in lyckoforskningen i politiken.

Vi vill utveckla närsjukvården. Det innebär en fortsatt satsning för att öka vårdcentralernas tillgänglighet och öppettider, att få in specialister i hemsjukvård och primärvård och att förbättra samverkan med och stödet till den kommunala äldreomsorgen. Särskilda medicinska äldrevårdsavdelningar ska inrättas i samtliga sjukvårdsområden. Många äldre får för mycket läkemedel. Mer natur, djur och mänsklig kontakt kan för många vara effektivare, även för rehabilitering.

Miljöpartiet vill satsa på barn och ungdomars hälsa och ge mer resurser till barn- och ungdomspsykiatrin. Vi vill öka personalens kompetens så att alla människor, oavsett etnisk bakgrund, sexuell identitet, funktionsnedsättning eller kön, ska ges ett likvärdigt bemötande och en likvärdig behandling.

Den offentliga upphandlingen ska snarast styras om till att köpa in mycket större andel varor som är ekologiska, djuretiska, lokala eller produkter av rättvis handel. Skattepengar ska således inte stödja slavarbete, djurplågeri eller miljöförstöring – vilket de faktiskt gör idag.

I Västra Götaland där jag kandiderar är Miljöpartiet det parti som vill satsa mest resurser till Västtrafik och utbyggd kollektivtrafik. Kollektivtrafiken är inte bara viktig för miljön, utan även för jämställdhet, folkhälsa, ekonomi och trafiksäkerhet. Att fler ställer bilen gynnar både samhälle och individer. Därför är det politikens uppgift att göra det enkelt och bekvämt att resa kollektivt. Miljöpartiet vill bygga ut kollektivtrafiken i hela regionen, införa familjebiljett där en vuxen kan resa med fyra barn gratis, låta fritidskortet gälla från kl. 14 och låta pensionärer resa gratis i lågtrafik. Miljöpartiet är även det parti som satsar mest på det finmaskiga vägnätet.

Nya motorvägar är upp till 20 gånger dyrare än 2+1-vägar. Ändå är vi det enda parti som inte accepterar några nya motorvägar. Därmed får vi råd med alla förbättringar jag radat upp här.

Miljöpartiet förtjänar ett starkt stöd även i regionvalet.

Intressant? Andra om politik samhälle vård sjukvård landstingsfullmäktige behov saklighet

Annonser

Etiketter:

Ett svar to “Därför MP i val till region/landsting”

  1. Rödgrön triumf i Västra Götaland! « Hållplats Hådén Says:

    […] Västra Götaland blir alltså det största fullmäktige som rödgröna får styra kommande fyra år. Regionen har nästan 50 000 anställda och det handlar om att förvalta 45 miljarder kronor åt 1,6 miljoner människor på ett ansvarsfullt sätt. Miljöpartiets politik på landstingsnivå har jag tidigare sammanfattat här. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: