Reinfeldt bör avgå eller förklara sig

För mindre än ett år sedan meddelade Reinfeldt att han tänker avgå om han behöver stöd från SD. Det löftet kan han fortfarande hålla, men se vad som står i riksdagens protokoll efter valet 2002:

”En majoritetsregering som får förnyat förtroende av väljarna ska självfallet inte behöva avgå. På samma sätt är det självklart att en majoritetsregering som förlorar sin majoritetsställning i ett val ska avgå. För den som vill undvika att … minoritetsregeringar enväldigt och själva tolkar valresultat borde det enligt min mening vara självklart att en minoritetsregering ska avgå om ett val resulterar i att det parlamentariska underlaget skiftar eller är oklart.

I detta anförande instämde […] Fredrik Reinfeldt”

Ännu ett exempel på hur herr Reinfeldt ändrar sig beroende på vilken åsikt som för tillfället gynnar honom själv. Det minsta man kan begära när en statsminister ändrar sig i en central fråga är en förklaring.

Fredrik Reinfeldt blir allt mer lik Göran Persson i sin självgodhet. Reinfeldt brinner inte längre för att förändra, utan verkar mest intresserad av makten som ett självändamål.

Reinfeldt säger sig vara ”otroligt nöjd” med att bara 3 procent av de utförsäkrade har fått arbete. Vad krävs egentligen för att han ska bli åtminstone lite självkritisk?

Reinfeldts vägran att erkänna sina misslyckanden har lett till sådana absurda uttalanden som att han tycker det är ointressant att mäta sysselsättning och arbetslöshet som en andel av befolkningen. Han tycker det är bättre att tala om sysselsättning i absoluta tal. Därmed tycker också Reinfeldt att Kinas sysselsättning är 150 gånger högre än Sveriges…

När inget annat hjälper tar han till rena lögner.

Forskning visar att långa män med mörk röst inger betydligt större förtroende som ledare än andra. Så Reinfeldts popularitet har sina förklaringar. Till dessa hör att det blir väldigt lite uppmärksamhet kring Reinfeldts alla logiska kullerbyttor.

Några fler dumheter från Reinfeldt som jag tidigare skrivit om:

Tycker folket är mentalt handikappade

Vill misshandla företagare

Vill inte prioritera miljön

Gör fattiga fattigare

Edit: 2004 motionerade Reinfeldt om att regeringen alltid bör avgå efter ett val.

Intressant? Andra om , , , politik, val 2010, , valet 2010

Media: SvD3 DN AB Sydsv GP Exp Exp2 Exp3

Etiketter: ,

10 svar to “Reinfeldt bör avgå eller förklara sig”

 1. Mopeden Says:

  Ja, han är ju den enda politikern som ändrat sig, ngnsin!

  • Göran Hådén Says:

   Mopeden: Problemet är att Reinfeldt ändrar sig betydligt oftare än andra partiledare och han ställs mycket sällan till svars för det.
   Däremot får Sahlin fortfarande skit för Toblerone, där hon inte gjort formellt fel. Ohly får skit för att han kallat sig för kommunist, vilket inte innebar att han någonsin förespråkat mord. Eriksson får skit för att hans före detta fru ägde en stadsjeep. Balanserat? Knappast.

 2. Micke Says:

  Hehe, det kan inte vara lätt att driva smutskastningskampanj mot Fredrik Reinfeldt, men du gör verkligen ditt bästa. Han är beundrad över partigränser. Även solen har sina fläckar, Reinfeldt är inte felfri. Men han är tämligen överlägsen alla andra partiledare i Sverige, och har ett brett stöd. Då är inte jag Moderat för att kunna inse det, även om jag förstås röstar på Alliansen.

  Reinfeldt gör Sverige rikare och därmed på längre sikt de ”fattiga” rikare. De rödgröna gör på lång sikt Sverige fattigare, och slutligen alla fattigare, men självklart blir de fattiga rikare i början när man bygger ut bidragslinjen. Sverige har klättrat högre på välståndsligan sedan 2006 än Sverige varit på ca 20 år. Bara kika in på någon fakta sida så kan man läsa det. Ha det gott.

  • Göran Hådén Says:

   Micke: Om vi inte klarar miljön och att snabbt göra oss oljeoberoende, så spelar det ingen roll om ekonomin under de senaste fyra åren har gått lite upp eller lite ner. Därför är Reinfeldt ännu värre på lång än på kort sikt.

   • Micke Says:

    Jag kan hålla med om att de Rödgröna har den mest offensiva miljöpolitiken. Jag tycker dock inte att Alliansen är helt usla på miljö. Sverige har tagit ett stort ansvar på miljöområdet, det innebär förstås mycket kostnader, men även vissa intäkter om vi lyckas skapa jobb och tillväxt genom ny miljövänlig teknologi. Jag tycker att det är bra att Sverige går före, men det finns en gräns för hur mycket mer Sverige skall offra sig än många andra länder som är extremt mycket värre. Det viktigaste är att förändra omvärlden. Miljöpartiet behövs i alla länder, men ännu mer i länder som USA och Indien osv. Så om ni verkligen vill förändra miljön ordentligt så kan ni hjälpa till att starta MP i dessa länder. Reinfeldt och Alliansen är långt ifrån de stora bovarna egentligen, och inte så hemska som vissa vill få de verka. Mvh Micke

    • Göran Hådén Says:

     Jag håller med om att det finns de som är betydligt värre än Alliansen för miljön. Men t.ex. enbart aspekten peak oil gör att det borde ligga i Sveriges egenintresse att väldigt snabbt minimera användandet av olja.

     Genom Green forum jobbar Miljöpartiet faktiskt mycket aktivt med att stötta och starta gröna partier i andra länder. Intressant är hur lika gröna partier från olika länder tycker, även om annat än miljöfrågor.

     Mvh Göran

 3. Emma Says:

  http://www.dn.se/kultur-noje/konst-form/fotograf-staller-ut-statsministern-1.1166416 – blir ingen mörkrädd av denna föreställning?

 4. Roffe Says:

  Nu är det dags för alla soffliggare att bita i det sura äpplet och fatta att man måste arbeta för att leva! Försäkringskassan är ett stöd – inte en arbetsgivare, som den varit under sossarnas alldeles för långa tid. Ut till Arbetsförmedlingen: det finns städjobb, McDonalds etc. Dagens människor är bara tydligen för fina… Mina pengar stannar iaf i egen plånbok, det har jag och andra löntagare förtjänat!

  • Göran Hådén Says:

   Visst arbete måste utföras för att leva, men mycket av det arbete som utförs idag är helt onödigt eller till och med destruktivt. Vi klarar oss utmärkt utan telefonförsäljare och pälsfarmer. Det som behövs är att vi delar på jobben genom kortare arbetstid. Vi måste anpassa oss till att maskiner idag gör mycket av det arbete som människor tidigare gjort.

 5. Höstdagjämning & utjämningsmandat « Akkomp’s Blog Says:

  […] Läs mer i blog sfären :  https://hallplatshaden.wordpress.com/2010/09/21/reinfeldt-bor-avga-eller-forklara-sig/ […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: