Bostadsfiaskot fortsätter

Ny regeringsförklaring från den borgerliga regeringen och som vanligt inte många ord om bostadsbristen: ”Fler bostäder behöver byggas och hyresrättens ställning stärkas. Fler bostadstillfällen, inte minst för unga, skapas genom att uthyrning av privatbostad stimuleras”, samt att utrikes födda ska ha ”en bostad där man trivs och känner trygghet”.

Sedan alliansen tog makten 2006 har läget kraftigt försämrats då investeringsstödet – som stimulerade byggande av små, billiga hyresrätter – slopats. Jag har tidigare sammanfattat läget här. Att stimulera uthyrning av privatbostad är visserligen bra, men det räcker inte. Nybyggena är alldeles för få i förhållande till behoven.

Intressant? Andra om , , politik, , , , bostad

PS. Det här var mitt inlägg nr 400 på Hållplats Hådén. Det firas med att tipsa om Alliansfritt Sveriges roliga genomgång med korta fakta om den avgående regeringen, där till och med miljöministern lyckades bli omvald. Ser fram emot motsvarande genomgång med de nya ministrarna.

Annonser

Etiketter:

2 svar to “Bostadsfiaskot fortsätter”

  1. Göran Hådén Says:

    Nya ministern Ulf Kristersson om hur han fick sin lägenhet:

  2. Peter Andersson - med rätt att tycka....: Dyrt pris att hålla käft före valet Says:

    […] Egon Frid om torftig bostadspolitik – Martin Moberg om avsaknaden av viktiga politikområden. – Hållplats Hådén med talande diagram  – Röda Berget om samma ihålighet, liksom Johan Westerholm. – Barbro […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: