Lyssna på försäkringsbolagen!

De som varken bryr sig om forskare eller försiktighetsprincipen, kan väl i alla fall lyssna på försäkringsbolagen? De har ju faktiskt ett ekonomiskt egenintresse i att göra korrekta analyser av risker och satsar stora summor av sina egna pengar för att minska miljöförstöringen.

Världens näst största återförsäkringsbolag Swiss Re, som försäkrar andra försäkringsbolag mot stora naturkatastrofer, beräknar i en rapport nyligen att cirka hälften av jordens människor redan är hotade av stormar, översvämningar, torka eller andra naturkatastrofer, samt att klimatförändringar kan öka den siffran ännu mer. Enbart miljöaspekten klimatrisker kan kosta vissa länder upp till 19 procent av BNP år 2030.

I detta läge lyckades den borgerliga regeringen igår minska sina miljöambitioner ytterligare jämfört med när de bildade regering förra gången 2006.

Intressant? Andra om , ,

Annonser

Etiketter:

6 svar to “Lyssna på försäkringsbolagen!”

 1. Anso Says:

  Hörde i går att Moderaternas miljötalesperson Sofia Arkelsten i Nordegren i P1 mena att det ”inte var så värst stor skillnad mellan moderaternas och miljöpartiets miljöpolitik”. Lite olika sätt att få fram miljöbilar och någon liten skillnad i energifrågan, men inte så stora att de är värda att bråka om tydligen… Så begraver man en fråga och går vidare till de mera viktigare: fler skattesänkningar.

 2. Göran Hådén Says:

  Det extra tråkiga är att journalister så sällan har ens grundläggande kunskaper om miljöpolitik, vilket gör att uttalanden om miljö ofta får stå helt oemotsagda, för att sedan snabbt byta ämne.

 3. Kurt Myrhagen Says:

  Jovisst gör Swiss Re sådana analyser, och jag kan garantera att de är jättelyckliga hela vägen till banken. För företag som Swiss Re är detta mums-mums, de kommer att använda det till att övertyga sina kunder om att de måste höja premierna vilket i sin tur innebär att de kommer att tjäna ohyggligt mycket mer pengar och kunna betala ut feta bonusar till sina direktörer.

  Se upp vem du lierar dig med, Göran. Jag förstår att du grabbar tag i varje strå av hopp du kan få, men här skjuter du vid sidan av. Detta är bara naivt.

  • Göran Hådén Says:

   Det speciella med försäkringsbolags klimatanalyser är att det som de tjänar pengar på sammanfaller med det som är korrekt. Deras klimatvarningar är inte extrema jämfört med andra, för vore de det skulle de förlora i trovärdighet. Och om de var mycket dyrare än sina konkurrenter så skulle de få färre kunder. Därför tycker jag att det är värt att lyssna på försäkringsbolagen.

   • Kurt Myrhagen Says:

    Vilket underbart sammanträffande!Storkapitalet kan alltså tjäna pengar på att vara miljövänliga. Jag är omvänd, världen är god. Nu kanske man rent av kan börja tro på att vindkraften också fungerar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: