Rekordstor klimataktionsdag globalt

Idag var den mest spridda politiska aktionsdagen någonsin. Det hölls över 7000 klimataktioner i nästan samtliga av världens länder, till stöd för en radikal klimatpolitik. 350.org samordnade det hela och slog därmed sitt eget rekord från förra året, då över 5000 klimataktioner med samma budskap hölls samma dag över hela världen.

I år var målet för aktionerna att göra något konkret och lokalt för klimatet, till exempel plantera träd, installera solceller eller starta ett nätverk för omställning i kommunen. Det finns en enorm kraft i klimatrörelsen globalt och den gemensamma utmaningen klimathotet är något som starkt kan bidra till att öka samhörigheten bland mänskligheten. To be continued


 

 

 

 

 

 

 


Intressant?
Andra om
, ,

Annonser

Etiketter: ,

2 svar to “Rekordstor klimataktionsdag globalt”

 1. olle w Says:

  lägg ner tramset ni förlorade valet med buller ocfh bång!

 2. Göran Hådén Says:

  Hej Olle W!

  Stort tack för ditt insiktsfulla råd! Du har nu övertygat oss med råge, så vi kommer genast att avbryta all politisk verksamhet.

  Hade vi bara förlorat valet med buller så hade vi kanske kunnat fortsätta, men nu när det tydligen var med bång också så känner även vi att måttet är rågat.

  Visserligen har vi inte självinsikt nog att inse vilka ”vi” är – för det kan ju varken vara den rekordstora klimatrörelsen eller Miljöpartiet som gjorde sitt bästa riksdagsval någonsin – men vi kan ju haka upp oss på sådana petitesser som vilka vi är.

  Vänligen,
  Vi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: