Varför inte hyra kläder, möbler och leksaker?

I Sverige går det nu bland annat att hyra kläder, vinrankor, folkdräkter och designväskor.

Samlingsportalen hyrahyra.se har nu över 70 000 annonser. En dubblering där så blir det proportionerligt mot den tyska motsvarande hemsidan erento.com som har över 1,2 miljoner annonser.

I Storbritannien, Nya Zeeland och Australien är det vanligt med leksaksbibliotek där man för en överkomlig slant kan hyra barnleksaker. I USA kan du hyra möbler, gardiner, hundar eller till och med en demonstrant.

Saknar du något? Starta egen uthyrningsverksamhet eller börja samarbeta med grannarna! Varje trädgård kanske inte måste ha en egen studsmatta…

Ett annat tips är att tipsa de befintliga bokbiblioteken om att utvidga sin verksamhet, till exempel med verktyg. Vissa bibliotek lånar redan idag ut paraplyer och till och med gångstavar. Redan tidigare har de ju börjat låna ut filmer, skivor, tv-spel, med mera.

Dessutom finns det mycket gratis. I skrivande stund har bortskänkes.se 1278 annonser och ilovegratis.se 459 annonser där bland annat möbler, djur och datorer bortskänkes. På Facebook finns gratis saker via sökord som Bytes/Säljes/Köpes/Bortskänkes. På blocket.se finns också många annonser om gratis saker, men där försvinner attraktiva saker betydligt snabbare.

Fler alternativ till nyproduktion är en mycket positiv utveckling där både människor och miljö är vinnare på så väl kort som lång sikt!

Intressant? Andra om ,ekonomi, , , , ,

Etiketter: , ,

4 svar to “Varför inte hyra kläder, möbler och leksaker?”

  1. Därför är En köpfri dag så viktig « En köpfri dag Says:

    […] Göran Hådén […]

  2. Göran Hådén Says:

    Nu kan man även sälja saker utan att betala för annonsen. Se http://www.skuffen.se

  3. Årets julklapp: tid « En köpfri dag Says:

    […] Göran Hådén […]

  4. Göran Hådén Says:

    Mer info: http://www.dn.se/livsstil/trend/uthyres-allting

Lämna en kommentar