1 av 1000 vill flytta till Sverige

Väldigt intressant statistik om hur olika människor från olika länder tycker om invandring och jämställdhet – det är nog svenskarna Sverigedemokraterna borde vara rädda för:

Cirka 90 procent av världens människor vill inte flytta permanent till ett annat land. Av de 700 miljoner som vill byta land, så är det en procent som vill flytta till Sverige, det vill säga sju miljoner. Eftersom de flesta inte har tänkt närmare på frågan, så kan det vara ännu färre. Motsvarande siffror för världens övriga länder finns här. I Afrika söder om Sahara vill 40 procent byta land. De procentuellt sett mest attraktiva länderna att flytta till är Singapore, Nya Zeeland och Saudiarabien.

Skillnaden i synen på invandrare och jämställdhet är rejält mycket bättre i Sverige än i alla andra länder. I Sverige tycker endast 2 procent att män ska ha företräde framför kvinnor till arbeten. Motsvarande siffror i några andra länder: Näst bäst är Andorra med 4 procent och tredje bäst Etiopien med 6 procent. Sämst är Egypten med 89 procent,  men även EU-landet Rumänien har 35 procent och Tyskland 18 procent som tycker att män ska ha företräde framför kvinnor till arbeten.

”Inrikes födda ska ha företräde framför immigranter till arbeten.” I det påståendet instämmer endast 12 procent av svenskarna. Näst bäst är även här Andorra med 30 procent och tredje bäst Norge med 35 procent. I Finland är det 55 procent och i EU-landet Slovenien 74 procent. I Egypten är det endast 0,2 procent som inte håller med om att inrikes födda ska ha företräde framför immigranter till arbeten.

Undersökningar visar också att värderingar i muslimska länder inte skiljer sig så mycket från Västeuropas. Vad säger motståndarna till att Turkiet ska få bli EU-land om det?

Det land i världen vars invånares värderingar sticker ut allra mest är Sverige. I alla fall i den här undersökningen. Här spelar religionen inte så stor roll. Samma sak gäller familjen i traditionell mening. Svensken avvisar också tydligt idén om starka ledare och tror på öppenhet, frihet och demokrati som inga andra.

Sverigedemokraternas värderingar är därmed inte särskilt svenska.Intressant? Andra om invandring, sverigedemokraterna, , , ,

Etiketter: , ,

11 svar to “1 av 1000 vill flytta till Sverige”

 1. Gästen Says:

  Var är andra sidan av myntet?

  Hur skulle det se ut om 7 miljoner människor flyttade till Sverige, och kanske fler för de är nog inte så insatta i det.

  Det är ju en jävla skillnad på jämställdhet och kvotering, och vad siffrorna du inte presenterar antagligen visar är att Svenskar är ovanligt positiva till jämställdhet, vare sig det gäller kön eller etnisk bakgrund.

  De 2 procenten som tycker att män ska ha företräde till arbete måste ju vägas mot hur många procent som tycker att kvinnor ska ha företräde till arbete.

  Samma sak gäller ju hur stor procent som tycker att immigranter ska ha företräde gentemot inrikes födda.

  Snacka om att ta saker ur sitt sammanhang och sen försöka göra en generalisering av det.

 2. sillen Says:

  Vad är detta för trams. Flertalet av de utfrågade vet knappt var Sverige ligger…ööö

 3. Sanningen om samhället – 2010-10-22 FM Says:

  […] 1 av 1000 vill flytta till Sverige […]

 4. Tröttmorgon Says:

  Snark.. ägna dig åt vad du begriper istället. Om någon så enkel syssla nu faktiskt existerar.

 5. Kallebäckskälla Says:

  Hur många av svenskarna vill flytta till ett annat land…svar många, jättemånga.
  Över tjugofem procent av dem vi frågat.

 6. aelwa Says:

  Intressant inlägg och rolig blogg! Jag tror inte att så många faktiskt håller med Sverigedemokraterna i det de säger, precis som du är inne på, utan att de röstat pga ett missnöje med hur samhället ser ut idag och Sverigedemokraterna lovar förändring!

 7. Göran Hådén Says:

  Gästen: Du kanske missuppfattar mindre om du läser inlägget en gång till? Kanske till och med de länkade källorna?

  aelwa: Tack!

 8. Smått och gott om SD « Hållplats Hådén Says:

  […] Andra om invandring, sverigedemokraterna, politik, samhälle, makt, jämlikhet, […]

 9. Göran Hådén Says:

  Mer statistik om hur osvenska värderingar SD har: http://ltz.se/asikter/ordetfritt/1.5346708-sverigedemokraterna-hyser-osvenska-asikter

 10. Göran Hådén Says:

  Nu har samma undersökning genomförts igen. Sverige har nu minskat sin attraktionskraft något. Störst attraktionskraft i procent har nu Saudiarabien: http://www.gallup.com/poll/166796/potential-net-migration-index-declines-countries.aspx
  http://www.dn.se/nyheter/varlden/saudiarabien-lockar-mest-i-varlden/

 11. Göran Hådén Says:

  Sverige är det enda EU-land där en majoritet ser ganska eller mycket positivt på utomeuropeisk invandring: http://www.svt.se/nyheter/sverige/svenskarna-mest-invandringspositiva-i-eu

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: