Kan själv! Eller?

Vilka av följande har störst övertro på sin egen förmåga?

1. Alla som tror sig veta att Julian Assange är oskyldig till våldtäkt, trots att de bara har tillgång till ett fåtal uppgifter som beslutsunderlag. Låt domstolen döma! Vi vill väl inte låta Bjästafallet upprepas globalt?

X. Alla som tror sig veta att klimatkrisen bara är en bluff, eftersom vintern i Sverige är kall. Det är som att försöka förutsäga vem som vinner en fotbollsmatch efter att ha tittat på en sekund av matchen. Vilket osökt för oss in på det sista alternativet:

2. Alla som tror sig veta hur svenska herrfotbollslandslaget borde spela.

Var är allt detta självförtroende och engagemang i den politiska debatten? Få som fastnar i tågkaoset tar ens ställning för en sådan enkel sak som att uppmana regeringen att sluta skära ner på tågunderhållet.

Intressant? Andra om , , klimatet, politik, samhälle, wikileaks, julian assange

Etiketter:

5 svar to “Kan själv! Eller?”

 1. trulpen Says:

  Problemet är att vi inte har mycket till rättssäkerhet, så det domstolarna dömer behöver inte nödvändigtvis vara ”sanningen”.

  Huruvida Assange är skyldig till våldtäkt eller inte är egentligen skitsamma i det stora hela. Problemet är att det verkar vilja användas för att ”få fast” densamma, men ännu viktigare, kompromettera personen och därmed verksamheten.

  Hur logisk känns egentligen en internationell efterlysning via Interpol? Ja, om Wikileaks ska stämplas som terrorism, så är det kanske mycket logiskt. Bara väldigt absurt.

  Sedan går det ju rykten om att de två kvinnorna ifråga har velat ha sex med Julian, men att det typ delvis blev utan kondom (därav anmälningen), och att hen bodde hos en av dem, även efter den s.k. våldtäkten, liksom att en av dem är medlem i ett pro-amerikanskt-anti-cuba-nätverk med kopplingar till CIA.

  Det kan förstås vara så att det bara är rykten. Svårt att bekräfta. Skulle behöva lite murveljournalistik där. 😉

 2. Gubben Says:

  Fotbollen kan du ha för dig själv… men Assange, nja, hans stjärnglans har falnat snabbt. Och Wikileaks – hm, skulle inte bli förvånad om denna skamfläck är helt borta om några få månader!
  Klimatfrågan. Ja du tar då till exempel. Men OK då. Kom just hem från Florida. Det har inte varit så kallt där på 189 år 😀 Jag begriper inte varför den globala nedkylningen måste drabba mig oavsett vart jag far.
  Godnatt!

 3. fanny Says:

  Angående punkt två: det som gör det extra efterblivet är att man enligt prognoserna kring global uppvärmning har sagt att det kommer bli kallare vintrar och varmare somrar här om den kommer… Så de har ju fel på två nivåer.

 4. Jennie Says:

  Haha, men är det ändå inte så att i dessa tre fall som du beskriver så känner människor att det är enklare att ta ståndpunkt i frågor som de faktiskt inte är med och påverkar själva? I andra frågor däremot så kanske de ser att de faktiskt har möjlighet att påverka genom exempelvis politiskt engagemang – detta känns ju direkt vääääldigt jobbigt. Tar de då debatten så kommer även förväntningar på att de faktiskt SKA göra något åt det. Mycket trevligare då (enligt vissa) att bara sitta och gnälla i fikarummet som en del av det sociala umgänget.

 5. Göran Hådén Says:

  Jennie: Jo, det ligger nog en del i det du skriver 🙂

  Det ligger ju också närmare till hands att engagera sig i det som media för tillfället engagerar sig i.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: