Spelarna hade helt fel igen

Vi som är med i Miljöpartiets riksvalberedning har lagt ner väldigt mycket tid på att få fram så välgrundade förslag som möjligt till språkrör och partisekreterare. Nu offentliggörs våra förslag som till språkrör är Gustav Fridolin och Åsa Romson. Till partisekreterare föreslår vi Anders Wallner. Mer info om varför vi föreslår dessa finns här. Se även presskonferensen här.

I sammanhanget kan jag ju också passa på att påminna om den omfattande miljödebatt jag och Åsa Romson hade mot Moderaternas dåvarande miljöpolitiska talesperson Sofia Arkelsten (numera partisekreterare).

Vi kan konstatera att de svenska spelarna åter visat vilken dålig insyn i svensk politik de kan ha. Fram tills nu har den som trott på Mikaela Valtersson som nytt språkrör för Miljöpartiet endast erbjudits 1,03 gånger pengarna.

Ett par tidigare totala felbedömningar har varit att den som satsade på Mona Sahlin i början av jakten på ny partiledare efter Göran Persson i S , erbjöds 1000 gånger pengarna, samt att den som satsade på Nej till euron i början av folkomröstningsåret 2003 – när Nej till euron dessutom ledde i opinionsmätningarna – erbjöds 3,25 gånger pengarna.

Ett tips till spelbolagen och spelarna: Jag är övertygad om att våra förslag kommer att gå igenom på kongressen. Valberedningen känner partiet oerhört väl, har 31 ledamöter som representerar hela landet och Grön Ungdom, samt har haft en väldigt omfattande process i att hämta in och väga synpunkter och beslutsunderlag från alla möjliga håll i partiet.

Nu får vi bästa möjliga förutsättningar för en riktigt stor valframgång för Miljöpartiet 2014!

Media: DN, AB, NM, SR, SvD

Etiketter:

Ett svar to “Spelarna hade helt fel igen”

  1. Jon K Says:

    Nu är visserligen RVB:s sammansättning sådan att den inte riktigt motsvarar sammansättningen av kongressen, varför dessa avvägningar inte alltid slår rätt. Detta har också visat sig på tre av de fyra senaste kongresserna, då ändringar har gjorts i valberedningens förslag till partistyrelse – samtliga gånger i vad åtminstone jag skulle kalla samma riktning.

    Men partistyrelsen är en sak. Där ska ett större antal personer väljas samtidigt, genom acceptansröstning. Språkrörsvalet är en helt annan historia, och här tror jag att RVB:s känsla för vad som faktiskt har störst chans att gå igenom på kongressen är mer träffsäker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: