Platt fall med platt skatt för Centern?

Centerpartiets nyvalde partiledare Annie Lööf har tillsammans med Fredrick Federley i riksdagen gånggånggång motionerat om att hon vill införa platt skatt, vilket allt annat lika skulle innebära mycket större ekonomiska klyftor mellan människor i Sverige.

Tänk på att den rikaste procenten svenskar redan äger mer än de fattigaste 90 procenten svenskar äger tillsammans (källa: Gustav Fridolins bok Blåsta, sida 63-64).

Även Moderaterna har förvisso också gjort rika rikare och fattiga fattigare sedan de tog makten i Sverige 2006, men så långt som till platt skatt kommer de knappast att gå. Eller?

I SVT valpejl 2010 låg Annie Lööfs åsikter närmare Moderaternas än Centerpartiets. Den uppenbara risken är att Alliansen nu kommer att bli ännu mer högervriden. Är det verkligen vad Centerrörelsen och C-väljarna vill? Vilket parti kommer de flesta socialliberala väljare att rösta på?

Intressant? Andra om politik, , , , ,

Media:AB, AB2, DN, DN2, Exp, SvD, SvT, SR, SSD, GP

Annonser

Etiketter: ,

5 svar to “Platt fall med platt skatt för Centern?”

 1. Swed Simon Says:

  Platt inkomstskatt = Regressiv skatt i och med att konsumtionsskatter fortsätter att vara regressiva.

 2. Göran Says:

  Ju mer skattesystemet omfördelar från rika till fattiga – desto bättre för folks lycka visar ny forskning: http://www.psychologicalscience.org/index.php/news/releases/a-more-progressive-tax-system-makes-people-happier.html

 3. Göran Says:

  Inget parti är så öppet som C med att de vill ha mer orättvisa skatter: http://www.centerpartiet.se/Centerpolitik/Politikomraden/Ekonomi-och-skatter/Politik-A—O/Platt-skatt/

 4. Fredrik Says:

  Det är ju progressiv skatt som ÄR orättvist. I ett platt skattesystem betalar den som tjänar dubbelt så mycket dubbelt så mycket i skatt. Det är reättvist!

 5. Göran Says:

  Fredrik – då utgår du ifrån att lönerna i grunden är rättvisa. Men var ligger det rättvisa i att en daytrader kan tjäna mycket mer än en sjuksköterska som utför ett viktigt arbete?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: