En naturlig del av Folkpartiets flumskola

Var nionde elev som fått MVG fick IG vid omrättning. Hälften av eleverna fick nya betyg. Siffrorna baseras på 70 000 omrättade nationella prov.

Det här känns som en naturlig del av Folkpartiets flumskola, där fokus ligger mer på betyg än kunskap. Betygskriterierna är, delvis med nödvändighet, så pass luddiga att resultaten mycket väl kan bli som i den här undersökningen. I det nya betygssystemet är det dessutom flera betygssteg som helt saknar kriterier, så det kan mycket väl bli ännu mer lotteri över betygsutdelningen framöver.

Media om det här: SvD, DN, GP

Andra bloggar om: , , , ,

Annonser

Etiketter:

2 svar to “En naturlig del av Folkpartiets flumskola”

  1. AfterGlow Says:

    Du, lilla människa, nationella prov fanns redan under (S) tid, och det var exakt samma människor som rättade dem då som rättar dem idag. Enda skillnaden är att vår ansvarsfulla regering faktiskt granskar rättningen för att se hur det faktiskt ligger till, något som aldrig skulle hända under (S) och deras flummeri, där en elev aldrig skulle kunna få upprättelse och lärarens personliga åsikter om eleven ifråga alltid var tongivande.

  2. Göran Hådén Says:

    Hej AfterGlow!

    Jag hyllar inte Socialdemokraternas skolpolitik heller, men en viktig skillnad här är att Folkpartiet drivit igenom ett betygssystem där flera betyg helt saknar kriterier.

    Mvh Göran

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: