Inröstad i partistyrelsen

I helgen blev jag inröstad i Miljöpartiet de grönas partistyrelse med tredje högst röstsiffror av de 22 kandidaterna. Jag fick stöd av 143 ombud, jämfört med 39 som högst för de som inte blev valda. Stort tack för allt stöd och alla gratulationer!

Jag har tidigare publicerat min skriftliga presentation här. På kongressen fick jag en minut för en muntlig presentation som tyvärr inte verkar finnas på SVT Play där en del annat finns från Miljöpartiets kongress, men i skrift finns den nedan:

Gröna vänner!

Efter elva intensiva år i den gröna rörelsen och Miljöpartiets många delar, så vill jag nu bidra till att bredda mångfalden av åsikter i partistyrelsen, så att de ännu bättre speglar hela partiet.

Vi bör snarast utveckla konkret politik som inte bara närmar sig miljömålen, utan även klarar målen. Det innebär bland annat att göra partipolitik av det som till och med Reinfeldt nu kallar för den rätt omfattande kritiken mot konsumtionssamhället. 

Samtidigt ska vi visa hur alternativen kan trygga allas grundbehov och möjligheter till livskvalitet. För det behövs lyckoforskning som ger hopp och psykologisk kunskap om hur vi bäst får människor med oss.

Så här skrev lokaltidningen:

Hådén invald i MP-styrelse

Han ska inte bara vikariera som kommunalråd. I helgen blev 31-årige Göran Hådén från Härnösand invald i Miljöpartiets partistyrelse – partiets högsta beslutande organ.

Göran Hådén är, enligt valberedningen, profilerad inom partiet som radikal politisk tänkare inom en rad frågor, bland annat klimatpolitik och lyckoforskning.

Det känns verkligen hedrande att bli invald i partistyrelsen. Jag fokuserar främst på miljö-, livskvalitets- och djurfrågor, säger han efter Miljöpartiets kongress som hölls i Umeå i helgen.

Göran Hådén sitter sedan tidigare med i den grupp som tar fram ett nytt partiprogram, som ska ut på remiss hos medlemmar och andra organisationer.

Partiprogrammet kommer vara det största arbetet under det kommande året. Sedan kommer det vara att ta fram ett valmanifest med vad vi konkret kommer jobba för om vi vinner valet 2014, säger han.

Under det här året kommer Göran Hådén att gå in på ett föräldravikariat som kommunalråd i Härnösand. Det är den stad där partiet har flest medlemmar per capita – något som också visar sig på nationell nivå.

Vi finns och hörs mycket inom organisationen. På riksplanet är vi i opposition, men lokalt är vi i majoritet och kan genomföra vår politik. Det inspirerar många i Härnösand att engagera sig.

Ledamöterna i MP:s partistyrelse väljs på två år och varje år väljs ledamöter till hälften av platserna. I partistyrelsen ingår också språkrören.

Etiketter:

3 svar to “Inröstad i partistyrelsen”

 1. Anonym Says:

  Bra Jobbat Göran Önskar all lycka i framtiden

  Sattar Vendelsö //

 2. anders e Says:

  hej grattis ……. jag tycker du borde kolla på Integral Politik om du nosar på lyckoforskning och sådant. Det handlar bl.a. om att vi har olika nivåer inom oss, som propagandamakare kan välja att vända sej till och som vi själva kan vilja utvecklas via…… hör av dej vid intresse.

 3. Göran Hådén Says:

  Tack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: