Dr Stein for president

USA:s grönas presidentkandidat Dr Jill Steins chanser att slå ut Barack Obama är ungefär lika stora som att Alliansens politik kommer att vända trenden med ökade ekonomiska klyftor i Sverige, med andra ord mikroskopisk.

Men det är inte på grund av Dr Steins budskap, som många människor i USA i stora delar håller med om. Till exempel visar en undersökning i USA från 2008 att 87 procent anser att vi måste behandla planeten som ett levande ekosystem och att 55 procent är med på att vi behöver sol- och vindenergi, inte kol och kärnkraft.

Var åttonde svensk lever under eller nära fattigdomsgränsen, vilket är en mycket snabb ökning de senaste 10 åren. Men i USA är motsvarande siffra nu nästan hälften.

Dr Stein har inget att förlora, så hon för fram en politik som på allvar drastiskt kan minska de stora bankernas makt och hon arresterades förra månaden i en civil olydnads-aktion.

Dr Stein i all ära, men The Green Party i USA skulle behöva Gapminder och fler psykologiska knep för att påverka mer med den alarmerande statistiken om läget i USA.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: