Hur pengar skapas och fördelas

De rikaste 1 procenten äger nu lika mycket som de fattigaste 90 procenten gör tillsammans, trots att nio av tio svenskar är emot ökade klyftor. Så inte heller här är det fakta som avgör politiken.

Klyftorna fortsätter att öka både nationellt och globalt. En ljuspunkt är dock att det börjar bli mer offentligt känt att mer än 95 procent av alla pengar skapas i och av privata banker när de beviljar lån.

Annonser

Etiketter:

2 svar to “Hur pengar skapas och fördelas”

 1. Carl L Says:

  Jag vill inleda med att påpeka att jag betraktar mig som partipolitiskt obunden, även om jag är såväl mycket intresserad, som desillusionerad, av politik(er).

  Söt graf. Märk dock ytterst väl att ökningstakten avtagit allt mer avsevärt just sedan alliansregeringens politik börjat tillämpas omkring ett år efter dess makttillträde.

  Saker och ting har efter några år rent av blivit så mycket bättre att utvecklingen om något stagnerat! Det får en att undra hur en uppdaterad graf hade sett ut!

  Jag kan föreställa mig och rent av hysa förståelse för att du är extremt partisk i frågan – baserat dels på din profession, dels på din ideologiska övertygelse – men du vill väl ändå inte på fullt allvar hävda att den ökning av skillnaderna som enligt ovanstående graf rent matematiskt beror på ökningstakten under de föregående åren (N.B: De mångtaliga föregående åren – med s.k ”rödgrön” regering) kan beskyllas sittande ”alliansregering”?

  Eller vill du!?

 2. Göran Hådén Says:

  Det som framför allt hänt i grafen sedan Alliansen tog över är att klyftorna ökat. De fattiga har blivit fattigare samtidigt som de rika fortsätter bli ännu rikare. Detta trendbrott kan till stor del beskyllas Alliansregeringen, ja.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: