Gammalt avtal kan spara miljoner

Midlanda avtal 1941,

Nyligen framkom det att det finns ett avtal från 1960 mellan Örnsköldsviks kommun och staten om att staten ska stå för Örnsköldsviks flygplats drift och underhåll, vilket Örnsköldsviks kommun står för idag sedan staten släppt sitt ansvar. Vad det här avtalet innebär idag försöker nu Örnsköldsviks kommun bringa klarhet i. Kostnaden för flygplatsen handlar om 15-20 miljoner per år för Örnsköldsviks skattebetalare.

Staten vill inte heller driva Sundsvall-Härnösand flygplats (Midlanda) och tanken är att kommunerna i Sundsvall, Timrå och Härnösand därför ska ta över i juni 2013.

Efter nyheten om Örnsköldsviks gamla avtal begärde jag dock sökande efter om det fanns ett liknande gammalt avtal även för Midlanda och ett sådant har nu hittats. Hittills har varken jurister eller andra hittat något som skulle ogiltigförklara avtalet, men det återstår att se om så sker längre fram. Om inte, så kan mångmiljonbelopp sparas för skattebetalarna i Härnösand, Timrå och Sundsvall. Här följer en rad inslag i media med mig om det här:

Inslag i Mittnytt

Inslag i Tv4 Nyheterna

Artikel i P4 Västernorrland

Intervju i P4 Västernorrland

Nyheterna i P4 Västernorrland

Tidningen Ångermanland

Dagbladet i Sundsvall

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: