Mot nya äventyr

MP 2018

Idag sker en stor förändring i mitt liv. Nu slutar jag nämligen i Miljöpartiets partistyrelse, efter att inte ha ställt upp till omval. Det innebär att jag då också lämnar mina uppdrag i partistyrelsens presidium och den politiska ledningsgruppen, vilket tillsammans utgör en stor del av det jag gör idag. Detta utan att söka någon ny riksroll.

Jag har blivit vald till olika riksuppdrag i Miljöpartiet konstant sedan 2004 (2001 om vi räknar med Grön Ungdom). Det är förstås tacksamt med ett så långvarigt förtroende, men i ett parti som har bra regler för hur länge man får ha samma uppdrag, så är det här väldigt lång tid att växla mellan olika centrala uppdrag. Formellt får jag kandidera för två år till, men nu efter regeringsbildningen är ett bättre läge för nya krafter att ta över, och jag tror mig faktiskt kunna göra ännu större nytta genom att nu spela andra strängar på min lyra.

Det är ett långt och noga övervägande som ligger bakom det här vägvalet. Många fler bör pröva engagemang i ett politiskt parti – förutom de stora möjligheterna att påverka kan det också utveckla en som person mycket – men politiskt aktiva bör också pröva en del nya former för sitt engagemang ibland.

För egen del har jag som vanligt fler idéer än vad jag hinner förverkliga, eller ens hitta någon annan som tar sig an (hör gärna av dig om du vill ha en idé eller två). Så jag kommer ta mig tid att sortera och prioritera innan jag mer specifikt väljer väg framåt. Men mitt fokus kommer fortfarande vara att hjälpa de som har det svårt att må bra oavsett tid, rum och art. Troligen genom någon form av opinionsbildning och effektiv altruism.

Min känsla inför det som komma skall är förväntansfull, och jag önskar mina efterträdare varmt lycka till!

GH hopp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: