Synnerligen grov felröstning

Idag föreslår regeringen hårdare straff. För vanlighetens skull så baseras den moderatledda regeringens förslag mer på populism än på forskning.

Justitieminister Beatrice Ask (M) medger själv att något enkelt samband mellan hårdare straff och lägre brottslighet inte finns, men tycker det är viktigare att påföljder uppfattas som rimliga och logiska. Här känns det ju onekligen som att inte minst massmedia har ett stort ansvar.

På ett sätt känns det ändå logiskt att införa brottsrubriceringen ”synnerligen grov misshandel” som ska ge minst fyra års fängelse. För om vi jämför med de allmänna valen så leder ju ”synnerligen grov felröstning” till att man får dras med en eländig regering i minst fyra år…

Enligt Ekot motiverar Ask vidare med att ”det finns grader i helvetet” också. Jo. Men det finns grader på jorden också. Cirka fyra grader högre om den här moderatledda regeringen fick bestämma, och då har vi ju snabbt närmat oss helvetet på jorden.

Både ”synnerligen grov misshandel” och ”synnerligen grov felröstning” passar således bra för att beskriva regeringens klimatpolitik. Reinfeldt och andra regeringschefer som inte tagit ansvar för klimatet har redan anmälts till internationella brottsmåldomstolen i Haag av EU-parlamentariker Carl Schlyter (MP), så nu väntar vi bara på utfallet.

Fler: PB, SK, GP, D, ZS, AB, DNZC, SD, JS, PCM, SVD, SN, DN

Intressant? Andra om , , , , , ,

Etiketter: , ,

3 svar to “Synnerligen grov felröstning”

  1. Erik Berger Says:

    Haha, humor har du i alla fall inte brist på!

  2. Erik XV Says:

    Haha, nej varken humor eller bristande verklighetsförankring.

  3. Sofia Malm Says:

    Klockrent, absolut klockrent.

    Fortsätt så, så får vi snart four years of fortune.

Lämna en kommentar