Magiska minkburar?

97

Utvecklare av nanoteknik och illusionister av olika slag kan slänga sig i väggen – Sveriges minkfarmare har nämligen burar som på långt mindre än en kubikmeter skapar illusionen av att den som befinner sig i buren rör sig på en yta av flera kilometer med både vatten och kuperad terräng!

Åtminstone om man ska tro jordbruksverket och flera länsstyrelser som nu meddelat att de allra flesta minkfarmer uppfyller djurskyddslagens krav (vilket bland annat inkluderar rätten till naturligt beteende).

Detta uttalande görs alltså efter att man inspekterat några av de nu storstädade minkfarmerna. Men trots att minkfarmarna haft flera dagar på sig att storstäda, så hittade man ändå döda djur, bitskador och brister i utgödslingen. Hela 85 procent av minkarna på svenska pälsfarmer har beteendestörningar, enligt forskning vid SLU. Jag måste medge att det övergår mitt förstånd hur Jordbruksverket kan dra slutsatsen att djuren är välmående.

Ett briljant svar på tal av Djurrättsalliansen finns här.

Till skillnad från regeringen vill de rödgröna partierna göra som Storbritannien, Kroatien, Holland, Österrike med flera och förbjuda minkfarmerna.

Idag hålls manifestationer i en rad städer mot djurplågeriet på pälsfarmarna. Tid och plats för olika städer finns här

Intressant? Andra om , , , , ,

Etiketter:

Ett svar to “Magiska minkburar?”

  1. Grön Says:

    De rödgröna ungdomsförbunden har också ett fylligt och bra uttalande om pälsfarmning idag, och hur jordbruksministern försöker vilseleda väljarna:
    http://www.cisionwire.se/ssu/gemensamt-uttalande-fran-de-rodgrona-ungdomsforbunden30572

Lämna en kommentar