Oregano för klimatet!

Köttkonsumtionens klimatpåverkan är globalt större än hela transportsektorns. Men nu kan en ljusning vara i sikte!

Forskare har nämligen upptäckt att oregano i fodret kan minska kors utsläpp av den farliga växthusgasen metan med hela 40 procent. Fantastiskt om upprepade försök kan ge liknande resultat utan för negativa biverkningar. Men hur kom man på att testa med just oregano? 🙂

PS. Missa inte sången för det internationella toppmötet om biologisk mångfald, COP10/COP-MOP5 (texten hittar du här).

Intressant? Andra om , , ,

Media: GP, GP2, GP3, SvD

Etiketter:

2 svar to “Oregano för klimatet!”

  1. Samuel Jarrick Says:

    Intressant.

    Men nu ska man komma ihåg att utsläppen från kossorna inte alls är detsamma som utsläppen från hela animalieproduktionen. Om metanutsläppen minskar med 40 % betyder det långtifrån att köttproduktionens totala klimatpåverkan minsksar med så mycket. Återstår bl a. all den koldioxid som inte kan tas om hand när skogar röjs för sojaproduktion och betesmarker. Enligt en del rapporter är animalieproduktiones klimatpåverkan långt mycket större än ”bara” 18 procent. Läs gärna: http://www.worldwatch.org/node/6294

  2. Göran Hådén Says:

    Helt sant, men det blir ändå en betydande minskning.

Lämna en kommentar